Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu kapusta kiszona ale tym razem kiszona z dodatkiem marchewki. Kapusta gotowana, okraszana skwarkami z boczku wędzonego jest pyszny dodatkiem obiadowym.
garnek z przykrywką , sitko, nóż, praska do czosnku, deska, patelnia,
Polecam.
Odsłon: 270
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 367
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 895
Polecam.
Odsłon: 270
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 367
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 895
Składniki
Kapustę jeżeli jest mocno kwaśna przepłukać w zimnej wodzie, a następnie pokroić na mniejsze cząstki. Włożyć do garnka zalać tak by kapusta była zakryta, wstawić na gaz i gotować do miękkości kapusty dodając do gotowania listek laurowy oraz ziele angielskie. Po ugotowaniu dobrze odcedzić z wody. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Boczek wędzony pokroić w kostkę i podsmażać do wytopienia i powstania skwarków, dodać pokrojoną cebule oraz czosnek. Gdy wszystko będzie podsmażone, boczek wytopiony wtedy przekładamy do ugotowanej odcedzonej kapusty. Dodajemy sól i pieprz do smaku oraz opcjonalnie maggi w płynie. Całość mieszamy , chwilę podgrzewamy i kapusta gotowa. Smacznego
Kapusta gotowa do podania.