Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu kapusta kiszona ale tym razem kiszona z dodatkiem marchewki. Kapusta gotowana, okraszana skwarkami z boczku wędzonego jest pyszny dodatkiem obiadowym.
garnek z przykrywką , sitko, nóż, praska do czosnku, deska, patelnia,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118009
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8374
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2093
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118009
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8374
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2093
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Kapustę jeżeli jest mocno kwaśna przepłukać w zimnej wodzie, a następnie pokroić na mniejsze cząstki. Włożyć do garnka zalać tak by kapusta była zakryta, wstawić na gaz i gotować do miękkości kapusty dodając do gotowania listek laurowy oraz ziele angielskie. Po ugotowaniu dobrze odcedzić z wody. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Boczek wędzony pokroić w kostkę i podsmażać do wytopienia i powstania skwarków, dodać pokrojoną cebule oraz czosnek. Gdy wszystko będzie podsmażone, boczek wytopiony wtedy przekładamy do ugotowanej odcedzonej kapusty. Dodajemy sól i pieprz do smaku oraz opcjonalnie maggi w płynie. Całość mieszamy , chwilę podgrzewamy i kapusta gotowa. Smacznego
Kapusta gotowa do podania.