Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu kapusta kiszona ale tym razem kiszona z dodatkiem marchewki. Kapusta gotowana, okraszana skwarkami z boczku wędzonego jest pyszny dodatkiem obiadowym.
garnek z przykrywką , sitko, nóż, praska do czosnku, deska, patelnia,
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2621
Składniki
Kapustę jeżeli jest mocno kwaśna przepłukać w zimnej wodzie, a następnie pokroić na mniejsze cząstki. Włożyć do garnka zalać tak by kapusta była zakryta, wstawić na gaz i gotować do miękkości kapusty dodając do gotowania listek laurowy oraz ziele angielskie. Po ugotowaniu dobrze odcedzić z wody. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Boczek wędzony pokroić w kostkę i podsmażać do wytopienia i powstania skwarków, dodać pokrojoną cebule oraz czosnek. Gdy wszystko będzie podsmażone, boczek wytopiony wtedy przekładamy do ugotowanej odcedzonej kapusty. Dodajemy sól i pieprz do smaku oraz opcjonalnie maggi w płynie. Całość mieszamy , chwilę podgrzewamy i kapusta gotowa. Smacznego
Kapusta gotowa do podania.