Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do schabowego, albo goloneczki. Przepis znalazłam w książce "Kuchnia polska" i nieco go zmieniłam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13293
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2612
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3763
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4779
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13293
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2612
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3763
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4779
Składniki
Kapustę odciskamy, zachowując sok i siekamy. Wrzucamy do garnka, dodajemy sok z kiszenia i uzupełniamy wodą, tak, by kapusta była przykryta. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 45 minut z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Od ugotowanej kapusty odcedzamy połowę wody. Cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na smalcu. Kiedy już będzie zrumieniona dodajemy do niej łyżkę mąki i smażymy razem jeszcze przez ok. 2 minuty. Teraz dodajemy do cebulki kilka łyżek kapusty i mieszamy. Dokładamy pozostała kapustę, doprawiamy do smaku i dusimy (często mieszając) jeszcze przez 10 minut. Na sam koniec dorzucamy posiekany koperek. Smacznego !