Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do schabowego, albo goloneczki. Przepis znalazłam w książce "Kuchnia polska" i nieco go zmieniłam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Kapustę odciskamy, zachowując sok i siekamy. Wrzucamy do garnka, dodajemy sok z kiszenia i uzupełniamy wodą, tak, by kapusta była przykryta. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 45 minut z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Od ugotowanej kapusty odcedzamy połowę wody. Cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na smalcu. Kiedy już będzie zrumieniona dodajemy do niej łyżkę mąki i smażymy razem jeszcze przez ok. 2 minuty. Teraz dodajemy do cebulki kilka łyżek kapusty i mieszamy. Dokładamy pozostała kapustę, doprawiamy do smaku i dusimy (często mieszając) jeszcze przez 10 minut. Na sam koniec dorzucamy posiekany koperek. Smacznego !