Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do schabowego, albo goloneczki. Przepis znalazłam w książce "Kuchnia polska" i nieco go zmieniłam.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 36
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 38
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 34
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2077
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 36
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 38
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 34
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2077
Składniki
Kapustę odciskamy, zachowując sok i siekamy. Wrzucamy do garnka, dodajemy sok z kiszenia i uzupełniamy wodą, tak, by kapusta była przykryta. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 45 minut z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Od ugotowanej kapusty odcedzamy połowę wody. Cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na smalcu. Kiedy już będzie zrumieniona dodajemy do niej łyżkę mąki i smażymy razem jeszcze przez ok. 2 minuty. Teraz dodajemy do cebulki kilka łyżek kapusty i mieszamy. Dokładamy pozostała kapustę, doprawiamy do smaku i dusimy (często mieszając) jeszcze przez 10 minut. Na sam koniec dorzucamy posiekany koperek. Smacznego !