Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem i słoninką

Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem i słoninką

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 896

Dodano:

Odsłon: 16587

Ogólnie bardzo lubię kapustę kiszoną (szczególnie tą którą sama ukiszę ). Tym razem proponuję wersję zasmażaną.

Składniki

  • Kapusta kiszona 75 dag
  • Marchew 1 sztuka
  • Boczek wędzony 10 dag
  • Słonina 5 dag
  • Pieprz czarny mielony
  • Woda
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Kostka rosołowa 1/2 sztuki
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem i słoninką

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną wypłukać i pokroić na mniejsze cząstki. Włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby zakryło kapustę. Jedną marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach i dodać do gotującej się kapusty. Dodać także połowę kostki rosołowej. Wszystko razem gotować około 30 minut. Po tym czasie sprawdzić, czy kapusta jest miękka. Odlać wodę z kapusty i marchewki.
    Boczek wędzony i słoninę pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni. Kiedy tłuszcz się wytopi dodać 1 łyżkę mąki pszennej, chwilkę smażyć. Potem do tej zasmażki dodać ugotowaną kapustę z marchewką. Chwilkę smażyć, następnie doprawić pieprzem świeżo zmielonym i kminkiem. Dokładnie wszystko wymieszać smażąc jeszcze przez moment. Podawać jako dodatek do obiadu. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń