Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogólnie bardzo lubię kapustę kiszoną (szczególnie tą którą sama ukiszę ). Tym razem proponuję wersję zasmażaną.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17198
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 401
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 60
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 130
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17198
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 401
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 60
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 130
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
Kapustę kiszoną wypłukać i pokroić na mniejsze cząstki. Włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby zakryło kapustę. Jedną marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach i dodać do gotującej się kapusty. Dodać także połowę kostki rosołowej. Wszystko razem gotować około 30 minut. Po tym czasie sprawdzić, czy kapusta jest miękka. Odlać wodę z kapusty i marchewki. Boczek wędzony i słoninę pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni. Kiedy tłuszcz się wytopi dodać 1 łyżkę mąki pszennej, chwilkę smażyć. Potem do tej zasmażki dodać ugotowaną kapustę z marchewką. Chwilkę smażyć, następnie doprawić pieprzem świeżo zmielonym i kminkiem. Dokładnie wszystko wymieszać smażąc jeszcze przez moment. Podawać jako dodatek do obiadu. Smacznego !!!