Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogólnie bardzo lubię kapustę kiszoną (szczególnie tą którą sama ukiszę ). Tym razem proponuję wersję zasmażaną.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1122
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104898
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1122
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104898
Składniki
Kapustę kiszoną wypłukać i pokroić na mniejsze cząstki. Włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby zakryło kapustę. Jedną marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach i dodać do gotującej się kapusty. Dodać także połowę kostki rosołowej. Wszystko razem gotować około 30 minut. Po tym czasie sprawdzić, czy kapusta jest miękka. Odlać wodę z kapusty i marchewki. Boczek wędzony i słoninę pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni. Kiedy tłuszcz się wytopi dodać 1 łyżkę mąki pszennej, chwilkę smażyć. Potem do tej zasmażki dodać ugotowaną kapustę z marchewką. Chwilkę smażyć, następnie doprawić pieprzem świeżo zmielonym i kminkiem. Dokładnie wszystko wymieszać smażąc jeszcze przez moment. Podawać jako dodatek do obiadu. Smacznego !!!