Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z młodej kapusty na smaczny dodatek do obiadu.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Wykonanie: Kapustę oczyścić, poszatkować i sparzyć wrzątkiem. Cebulę pokroić w kostkę, połączyć z odsączoną kapustą i dusić pod przykryciem, pod koniec dodać pokrojone jabłka (w razie potrzeby podlać wodą). Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną, wymieszać z kapustą, przyprawić sola do smaku, dodać posiekany koperek, zagotować i podawać do obiadu.