Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki, jabłek i ogórków meksykańskich jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 621
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4386
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 621
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4386
Składniki
Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować, wymieszać z przyprawą curry. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki meksykańskie umyć i pokroić wzdłuż na połówki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w zapałkę. Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Umyty szczypiorek drobno posiekać.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, oprószyć odrobiną soli i pieprzu, skropić oliwą i wymieszać.