Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na najlepszą kapustę po góralsku – sycącą, aromatyczną potrawę z kapusty kiszonej, boczku i kiełbasy, idealną jako dodatek do obiadu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 624
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2807
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 924
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1675
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14548
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 624
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2807
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 924
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1675
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14548
Składniki
Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku (ale nie wylewać, przyda się do smaku), drobno posiekać i przełożyć do garnka. Zalać wodą tak, by była lekko przykryta i gotować na małym ogniu przez około 30 minut.
W międzyczasie boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Gdy zacznie się rumienić, dodać Cebulę drobno posiekaną a następnie zeszklić oleju.
Gdy Boczek i cebula się podsmażą dodajemy podgotowaną kapustę kiszoną i całość bardzo dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną kapustę przyprawiamy a następnie podsmażamy do miękkości. Na koniec robimy zasmażkę. Podawać na gorąco, najlepiej z pieczywem, ziemniakami lub jako dodatek do mięs.
Smacznego!