Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na najlepszą kapustę po góralsku – sycącą, aromatyczną potrawę z kapusty kiszonej, boczku i kiełbasy, idealną jako dodatek do obiadu.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1989
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1156
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 164
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1989
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1156
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 164
Składniki
Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku (ale nie wylewać, przyda się do smaku), drobno posiekać i przełożyć do garnka. Zalać wodą tak, by była lekko przykryta i gotować na małym ogniu przez około 30 minut.
W międzyczasie boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Gdy zacznie się rumienić, dodać Cebulę drobno posiekaną a następnie zeszklić oleju.
Gdy Boczek i cebula się podsmażą dodajemy podgotowaną kapustę kiszoną i całość bardzo dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną kapustę przyprawiamy a następnie podsmażamy do miękkości. Na koniec robimy zasmażkę. Podawać na gorąco, najlepiej z pieczywem, ziemniakami lub jako dodatek do mięs.
Smacznego!