Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na najlepszą kapustę po góralsku – sycącą, aromatyczną potrawę z kapusty kiszonej, boczku i kiełbasy, idealną jako dodatek do obiadu.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Składniki
Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku (ale nie wylewać, przyda się do smaku), drobno posiekać i przełożyć do garnka. Zalać wodą tak, by była lekko przykryta i gotować na małym ogniu przez około 30 minut.
W międzyczasie boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Gdy zacznie się rumienić, dodać Cebulę drobno posiekaną a następnie zeszklić oleju.
Gdy Boczek i cebula się podsmażą dodajemy podgotowaną kapustę kiszoną i całość bardzo dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną kapustę przyprawiamy a następnie podsmażamy do miękkości. Na koniec robimy zasmażkę. Podawać na gorąco, najlepiej z pieczywem, ziemniakami lub jako dodatek do mięs.
Smacznego!