Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z fasolą ,prosta i szybka w przygotowaniu, jest bardzo sycąca. Smaczny dodatek do wielu potraw obiadowych jak i do pieczywa
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 123
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9364
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 984
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 123
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9364
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 984
Składniki
Fasolę opłukać ,zalać wodą i moczyć całą noc,następnie gotujemy do miękkości . Kapustę ,kiszoną wypłukać pod bieżącą wodą (dwa razy ) aby nie była zbyt kwaśna ,pokroić na mniejsze ,kawałki zalać wodą, dodać ziele angielskie ,liść laurowy i gotować do miękkości(wodę, trzeba uzupełnić podczas gotowania jeśli odparuje) Marchew ,obrać opłukać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach,cebulkę drobno pokroić w kostkę . Na patelnię włożyć tłuszcz i podsmażyć pokrojoną drobno cebulę ,następnie dodać marchew i w kosteczkach szynkę doprawić ,maggi,1 łyżkę vegety, pieprz podlać wodą (do 200 ml) i dusić na małym ogniu ,15 -20 minut. Odcedzić ugotowaną kapustę.... część, fasoli (1/2) ,ugnieść, rozgnieść na papkę i dodać do kapusty a (1/2) dodać w całości ,następnie dodajemy uduszoną marchew ,szyneczkę i cebulkę ,przyprawiamy do smaku ,sól,pieprz, cukier Całość , dokładnie mieszamy .....
Smacznego !!!