Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z fasolą ,prosta i szybka w przygotowaniu, jest bardzo sycąca. Smaczny dodatek do wielu potraw obiadowych jak i do pieczywa
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 391
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7773
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13419
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 391
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7773
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13419
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Składniki
Fasolę opłukać ,zalać wodą i moczyć całą noc,następnie gotujemy do miękkości . Kapustę ,kiszoną wypłukać pod bieżącą wodą (dwa razy ) aby nie była zbyt kwaśna ,pokroić na mniejsze ,kawałki zalać wodą, dodać ziele angielskie ,liść laurowy i gotować do miękkości(wodę, trzeba uzupełnić podczas gotowania jeśli odparuje) Marchew ,obrać opłukać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach,cebulkę drobno pokroić w kostkę . Na patelnię włożyć tłuszcz i podsmażyć pokrojoną drobno cebulę ,następnie dodać marchew i w kosteczkach szynkę doprawić ,maggi,1 łyżkę vegety, pieprz podlać wodą (do 200 ml) i dusić na małym ogniu ,15 -20 minut. Odcedzić ugotowaną kapustę.... część, fasoli (1/2) ,ugnieść, rozgnieść na papkę i dodać do kapusty a (1/2) dodać w całości ,następnie dodajemy uduszoną marchew ,szyneczkę i cebulkę ,przyprawiamy do smaku ,sól,pieprz, cukier Całość , dokładnie mieszamy .....
Smacznego !!!