Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, bardzo łatwa do przygotowania potrawa, która będzie wspaniałym daniem na wigilijnym stole. Sprawdzi się również na kolację wraz z kromką chleba z masłem. :)
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 326
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 130
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 36879
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 326
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 130
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 36879
Składniki
1. Kapustę kiszoną pokroić i wrzucić do garnka. Zalać wodą i dodać kminek. Gotować ok pół godziny mieszając od czasu do czasu. 2. Grzyby włożyć do rondla i zalać wodą. Dusić aż będą miękkie. 3. W tym czasie pokroić cebulę w kostkę i zeszklić na maśle na patelni. 4. Odcedzić grzyby i posiekać. Dodać do kapusty wraz z cebulką. 5. Do garnka ze wszystkim dodać trochę wywaru, który powstał z gotowania grzybów. 6. Gotować jeszcze ok 10 minut bez przykrycia, żeby woda odparowała. 7. Przyprawić solą i pieprzem. Smacznego! :)