Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszną i delikatną kapustę. Dzięki wolnemu duszeniu jej na maśle wraz z pieczarkami i odpowiednimi przyprawami nabiera doskonałego smaku i aromatu.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93485
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2625
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3484
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1582
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2244
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93485
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2625
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3484
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1582
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2244
Składniki
Pieczarki pokrój na grube plastry. Kiszoną kapustę posiekaj na mniejsze porcje.
W garnku rozpuść masło, wrzuć pieczarki, oprósz solą i pieprzem. Podsmażaj przez 5 minut, po czym dodaj poszatkowaną kapustę wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Całość duś na niewielkim ogniu przez 2 godziny, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby podlej odrobiną wody i dopraw do smaku.