Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana brukselka jest niesamowitym dodatkiem do dania głównego, jednak sama w sobie powala na łopatki.
Brukselkę oczyszczamy, usuwamy zwiędłe lub uszkodzone liście. Wodę z cukrem ( 1 łyżka na 1 litr wody) zagotowujemy, na wrzątek wrzucamy brukselkę i sparzamy przez około 5 min (w zależności od wielkości). Odcedzamy i studzimy. Większe kroimy na pół.
Na rozgrzanym tłuszczu (masło+oliwa) smażymy (lekko odparowując wodę) przez kilka minut, następnie dodajemy sezam, smażymy około 5 min. Całość polewamy miodem i karmelizujemy na rumiano. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Smaczne i również szybkie danie, moja Córcia wyjadła mi wszystkie brukselki ;-)
Odsłon: 727
Pyszna chrupiąca surówka z brukselki to idealny dodatek do obiadu jak do kana...
Odsłon: 3007
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 172
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 577
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 2018
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 172
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 577
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 2018
Składniki
Brukselkę oczyszczamy, usuwamy zwiędłe lub uszkodzone liście. Wodę z cukrem ( 1 łyżka na 1 litr wody) zagotowujemy, na wrzątek wrzucamy brukselkę i sparzamy przez około 5 min (w zależności od wielkości). Odcedzamy i studzimy. Większe kroimy na pół. Na rozgrzanym tłuszczu (masło+oliwa) smażymy (lekko odparowując wodę) przez kilka minut, następnie dodajemy sezam, smażymy około 5 min. Całość polewamy miodem i karmelizujemy na rumiano. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Dodatki
Sos czosnkowy
Dodatki
Surówka z buraków
Dodatki
Surówka z marchewki i pora
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Idealnie wypieczony chleb na zakwasie długo zachowuje świeżość oraz strukturę...
Odsłon: 6
Sos czosnkowy
Łatwy w wykonaniu , bez konserwantów, domowy idealny dodatek do frytek, pizzy...
Odsłon: 53