Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna kiszka gryczana z mięsem, papryką i pomidorami suszonymi, idealna do pieczenia i smażenia.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336622
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3672
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422764
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2468
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336622
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3672
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422764
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2468
Składniki
Zagotowujemy 16 szklanek wody z domową pastą rosołową. W między czasie smażymy na patelni pokrojone w kostkę podgardle i cebulę.
Do gotującego się bulionu dodajemy wypłukane kasze i rozdrobnione mięso oraz skwarki z podgardla z cebulką. Dodajemy pozostałe przyprawy.
Kasze gotujemy do momentu kiedy zaczną pęcznieć a wywar gęstnieć.
Wówczas kończymy parzenie kasz, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza ładnie nam dojdzie.
Po 30 minutach mieszamy kasze i studzimy.
W między czasie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie jelita wołowe.
Ostudzoną kasze nadziewamy w jelita.
Parzymy 30-40 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza.
Po sparzeniu studzimy w zimnej wodzie 10 minut. Kiszkę możemy piec, smażyć oraz spożywać na zimno.
Kiszka pieczona, podana z sosem i mięsem. Smacznego!!!