Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna kiszka gryczana z mięsem, papryką i pomidorami suszonymi, idealna do pieczenia i smażenia.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1308
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1308
Składniki
Zagotowujemy 16 szklanek wody z domową pastą rosołową. W między czasie smażymy na patelni pokrojone w kostkę podgardle i cebulę.
Do gotującego się bulionu dodajemy wypłukane kasze i rozdrobnione mięso oraz skwarki z podgardla z cebulką. Dodajemy pozostałe przyprawy.
Kasze gotujemy do momentu kiedy zaczną pęcznieć a wywar gęstnieć.
Wówczas kończymy parzenie kasz, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza ładnie nam dojdzie.
Po 30 minutach mieszamy kasze i studzimy.
W między czasie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie jelita wołowe.
Ostudzoną kasze nadziewamy w jelita.
Parzymy 30-40 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza.
Po sparzeniu studzimy w zimnej wodzie 10 minut. Kiszkę możemy piec, smażyć oraz spożywać na zimno.
Kiszka pieczona, podana z sosem i mięsem. Smacznego!!!