Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna kiszka gryczana z mięsem, papryką i pomidorami suszonymi, idealna do pieczenia i smażenia.
Zagotowujemy 16 szklanek wody z domową pastą rosołową. W między czasie smażymy na patelni pokrojone w kostkę podgardle i cebulę.
Do gotującego się bulionu dodajemy wypłukane kasze i rozdrobnione mięso oraz skwarki z podgardla z cebulką. Dodajemy pozostałe przyprawy.
Kasze gotujemy do momentu kiedy zaczną pęcznieć a wywar gęstnieć.
Wówczas kończymy parzenie kasz, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza ładnie nam dojdzie.
Po 30 minutach mieszamy kasze i studzimy.
W między czasie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie jelita wołowe.
Ostudzoną kasze nadziewamy w jelita.
Parzymy 30-40 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza.
Po sparzeniu studzimy w zimnej wodzie 10 minut. Kiszkę możemy piec, smażyć oraz spożywać na zimno.
Kiszka pieczona, podana z sosem i mięsem.
Smacznego!!!
Placki gryczane to oryginalny dodatek do dań głównych (np. gulaszu). Z powodz...
Odsłon: 267
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 217
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 27
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 72
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 217
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 27
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 72
Składniki
Zagotowujemy 16 szklanek wody z domową pastą rosołową. W między czasie smażymy na patelni pokrojone w kostkę podgardle i cebulę.
Do gotującego się bulionu dodajemy wypłukane kasze i rozdrobnione mięso oraz skwarki z podgardla z cebulką. Dodajemy pozostałe przyprawy.
Kasze gotujemy do momentu kiedy zaczną pęcznieć a wywar gęstnieć.
Wówczas kończymy parzenie kasz, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza ładnie nam dojdzie.
Po 30 minutach mieszamy kasze i studzimy.
W między czasie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie jelita wołowe.
Ostudzoną kasze nadziewamy w jelita.
Parzymy 30-40 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza.
Po sparzeniu studzimy w zimnej wodzie 10 minut. Kiszkę możemy piec, smażyć oraz spożywać na zimno.
Kiszka pieczona, podana z sosem i mięsem. Smacznego!!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Dodatki
Wędzonka wieprzowa.
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Dodatki
Ciapkapusta
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Dziś klasyka. Pasta jajeczna. Bardzo ją lubię. Najlepsza chyba tradycyjna,...
Odsłon: 75
Wędzonka wieprzowa.
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 141