Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna kiszka gryczana z mięsem, papryką i pomidorami suszonymi, idealna do pieczenia i smażenia.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6119
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1873
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6119
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1873
 
         
         
                Składniki
Zagotowujemy 16 szklanek wody z domową pastą rosołową. W między czasie smażymy na patelni pokrojone w kostkę podgardle i cebulę.
Do gotującego się bulionu dodajemy wypłukane kasze i rozdrobnione mięso oraz skwarki z podgardla z cebulką. Dodajemy pozostałe przyprawy.
Kasze gotujemy do momentu kiedy zaczną pęcznieć a wywar gęstnieć.
Wówczas kończymy parzenie kasz, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza ładnie nam dojdzie.
Po 30 minutach mieszamy kasze i studzimy.
W między czasie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie jelita wołowe.
Ostudzoną kasze nadziewamy w jelita.
Parzymy 30-40 minut w temperaturze 75 stopni Celsjusza.
Po sparzeniu studzimy w zimnej wodzie 10 minut. Kiszkę możemy piec, smażyć oraz spożywać na zimno.
Kiszka pieczona, podana z sosem i mięsem. Smacznego!!!