Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są pyszne i zdrowe. Dzisiaj prezentuję przepis na kiszone brukselki, które są po prostu pyszne, chrupiące, lekko kwaśne i co chyba najważniejsze pozbawione ich charakterystycznej goryczki.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 27
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1180
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1124
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 151
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 27
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1180
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1124
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 151
Składniki
Przyprawy wsypujemy do słoja. Brukselki pozbawiamy wierzchnich listków, a następnie przekładamy do słoja. We wrzątku rozpuszczamy sól. Wodą z solą zalewamy brukselki, woda powinna je przykryć. Na wierzchu kładziemy talerzyk i go obciążamy, by wszystkie brukselki były zanurzone. Odstawiamy na 3-7 dni w ciepłe miejsce do zakiszenia. Gdy brukselki są już ukiszone, zdejmujemy talerzyk, słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Kiszoną brukselkę podajemy jako samodzielną przekąskę, można też użyć jej do sałatki lub zupy.