Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na doskonały dodatek do mięs i sosów.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Ziemniaki należy zetrzeć na tarce i odcisnąć nadmiar wody z pomocą pieluszki tetrowej lub lnianej ściereczki.
Do masy ziemniaczanej dodajemy jajka, ziemniaczaną i pszenną mąkę. Zasugerowane w przepisie 20 dag pasowało do ziemniaków przez nas użytych. Musicie wyczuć sami kiedy ciasto na kluski będzie gotowe. Mąkę pszenną dodawajcie powoli ciągle masę wyrabiając łyżka lub widelcem aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Doprawiamy ziemniaki majerankiem i solą.
Z pomocą łyżki kładziemy (stąd z resztą nazwa klusek) porcję ciasta na gorącą, niehulającą i osoloną wodę. Gotujemy kluseczki około 3 minut od wypłynięcia. Przepis na doskonałe śląskie kluski szare zwane czorne w linku pod wpisem. Zapraszamy.