Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te knedlelki lub kluski dodawane są do paragwajskiej zupy bori-bori. Ja dodaję je do rosołów, zup i sosów. Są pyszne! Robi się je szybko.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Składniki
Do miski wsypać mąkę kukurydzianą, dodać trochę soli, wlać chochlę gorącej wody lub rosołu i całość wymieszać łyżką, dodać starty ser i zagnieść ręką ciasto. Z ciasta oderwać kawałek i uformować w dłoniach kuleczki następnie wrzucić do gotującej się wody lub zupy. Chwilę pogotować aż kluski wypłyną.