Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te knedlelki lub kluski dodawane są do paragwajskiej zupy bori-bori. Ja dodaję je do rosołów, zup i sosów. Są pyszne! Robi się je szybko.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Do miski wsypać mąkę kukurydzianą, dodać trochę soli, wlać chochlę gorącej wody lub rosołu i całość wymieszać łyżką, dodać starty ser i zagnieść ręką ciasto. Z ciasta oderwać kawałek i uformować w dłoniach kuleczki następnie wrzucić do gotującej się wody lub zupy. Chwilę pogotować aż kluski wypłyną.