Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te knedlelki lub kluski dodawane są do paragwajskiej zupy bori-bori. Ja dodaję je do rosołów, zup i sosów. Są pyszne! Robi się je szybko.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21607
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 158
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 289
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21607
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 158
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 289
Składniki
Do miski wsypać mąkę kukurydzianą, dodać trochę soli, wlać chochlę gorącej wody lub rosołu i całość wymieszać łyżką, dodać starty ser i zagnieść ręką ciasto. Z ciasta oderwać kawałek i uformować w dłoniach kuleczki następnie wrzucić do gotującej się wody lub zupy. Chwilę pogotować aż kluski wypłyną.