Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne kluski do drugiego dania lub na przekąskę.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 45
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 31
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 45
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 31
Składniki
Wykonanie: Ugotowane ziemniaki zmielić, połączyć z utartymi ziemniakami wraz z jajkiem solą i pieprzem do smaku.
Następnie formować paluszki wielkości palca i smażyć powoli na głębokim tłuszczu około 15 minut.
Po usmażeniu odsączyć na bibule i podawać do drugich dań. Smaczne są również polane masłem zagotowanym ze śmietaną i posypane pokruszonym białym serem z kminkiem.