Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie to ciekawa alternatywa dla zwykłych gotowanych ziemniaków. Są pysznym dodatkiem do mięsnych dań.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 105
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 269
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 314
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 105
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 269
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 314
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Wystudź. Przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Połącz je z jajkami i mąką ziemniaczaną. Dopraw do smaku solą. Zagnieć ciasto. Formuj niewielkie kulki. W każdej z nich zrób palcem zagłębienie Kluski gotuj przez ok. 15 minut.