Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie to ciekawa alternatywa dla zwykłych gotowanych ziemniaków. Są pysznym dodatkiem do mięsnych dań.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Wystudź. Przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Połącz je z jajkami i mąką ziemniaczaną. Dopraw do smaku solą. Zagnieć ciasto. Formuj niewielkie kulki. W każdej z nich zrób palcem zagłębienie Kluski gotuj przez ok. 15 minut.