Do góry

Dodatki Przepis na:

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3507

Dodano:

Odsłon: 5656

Kluski śląskie to ciekawa alternatywa dla zwykłych gotowanych ziemniaków. Są pysznym dodatkiem do mięsnych dań.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Wystudź. Przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Połącz je z jajkami i mąką ziemniaczaną. Dopraw do smaku solą. Zagnieć ciasto. Formuj niewielkie kulki. W każdej z nich zrób palcem zagłębienie Kluski gotuj przez ok. 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 listopada 2017 Jak to było: "Śluski kląskie" ;)
Te to zawsze można jeść, same jak i z dodatkami :)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Szaffranka 08 listopada 2017 Na kluski śląskie skuszę się zawsze bo je wprost uwielbiam! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń