Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad bez klusek śląskich to nie obiad. Smaczne, miękkie i nie gumowe, pasują do każdego drugiego dania, czy to będą z sosem czy polane tłuszczem ze skwarkami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13252
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13252
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Składniki
Ziemniaki obrać i połowę ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Drugą połowę utrzeć na drobnej tarcę i odstawić. Ugotowane zienrniaki odcedzić i przecisnąć przez praskę. Połączyć z odcedzonymi startymi ziemniakami. Dodać mąkę, jajko, doprawić solą do smaku i dobrze wyrobić, z masy formować kulki, palcem wgnieść dziurkę, wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 3 min od ich wypłynięcia na wierzch. Podawać z ulubionymi dodatkami.