Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad bez klusek śląskich to nie obiad. Smaczne, miękkie i nie gumowe, pasują do każdego drugiego dania, czy to będą z sosem czy polane tłuszczem ze skwarkami.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5384
Składniki
Ziemniaki obrać i połowę ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Drugą połowę utrzeć na drobnej tarcę i odstawić. Ugotowane zienrniaki odcedzić i przecisnąć przez praskę. Połączyć z odcedzonymi startymi ziemniakami. Dodać mąkę, jajko, doprawić solą do smaku i dobrze wyrobić, z masy formować kulki, palcem wgnieść dziurkę, wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 3 min od ich wypłynięcia na wierzch. Podawać z ulubionymi dodatkami.