Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad bez klusek śląskich to nie obiad. Smaczne, miękkie i nie gumowe, pasują do każdego drugiego dania, czy to będą z sosem czy polane tłuszczem ze skwarkami.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Składniki
Ziemniaki obrać i połowę ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Drugą połowę utrzeć na drobnej tarcę i odstawić. Ugotowane zienrniaki odcedzić i przecisnąć przez praskę. Połączyć z odcedzonymi startymi ziemniakami. Dodać mąkę, jajko, doprawić solą do smaku i dobrze wyrobić, z masy formować kulki, palcem wgnieść dziurkę, wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 3 min od ich wypłynięcia na wierzch. Podawać z ulubionymi dodatkami.