Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski ziemniaczane z dodatkiem dyni i koperku mają piękny kolor, są łatwe do przygotowania i wybornie smakują.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Składniki
Ziemniaki obrać, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, 10 minut przed końcem gotowania wsypać pokrojoną dynię i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i gorące przecisnąć przez praskę lub zmiksować blenderem z końcówką do ubijania ziemniaków.
Wyrównać w naczyniu, podzielić na 4 części.
Jedną część odłożyć, wolne miejsce zapełnić mąką ziemniaczaną
Wymieszać łyżką, dodać posiekany koperek, zagnieść ciasto.
Rękami formować kulki, lekko spłaszczyć, na środku małym palcem zrobić wgłębienie. Wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować 1-2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową.