Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski ziemniaczane z dodatkiem dyni i koperku mają piękny kolor, są łatwe do przygotowania i wybornie smakują.
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31183
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 375
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1457
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31183
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 375
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1457
Składniki
Ziemniaki obrać, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, 10 minut przed końcem gotowania wsypać pokrojoną dynię i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i gorące przecisnąć przez praskę lub zmiksować blenderem z końcówką do ubijania ziemniaków.
Wyrównać w naczyniu, podzielić na 4 części.
Jedną część odłożyć, wolne miejsce zapełnić mąką ziemniaczaną
Wymieszać łyżką, dodać posiekany koperek, zagnieść ciasto.
Rękami formować kulki, lekko spłaszczyć, na środku małym palcem zrobić wgłębienie. Wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować 1-2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową.