Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię kaszę jaglaną. Używam jej często w wielu przepisach, powiedziałabym że można z nią zrobić prawie wszystko ;) od obiadów jednogarnkowych z warzywami czy mięsem, poprzez burgery i pasztety, na deserach i słodkich wypiekach kończąc. Nie mogę zapomnieć oczywiście o mleku jaglanym, które ma swoje stałe miejsce w mojej lodówce. Podawałam już przepisy na kremy jaglane, tym razem będzie on o smaku kokosowym. Krem można użyć do różnego rodzaju ciast, jako smarowidło lub do zrobienia domowych wafli, które polecam jako zdrowe, słodkie przekąski na wynos.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 412
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3099
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 521
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 14
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 24
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 412
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3099
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 521
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 14
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 24
Składniki
Kaszę dokładnie płuczemy zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Gotujemy z mlekiem, aż wchłonie cały płyn, około 15-20 minut. Odstawiamy do przestygnięcia.
Następnie dodajemy pozostałe składniki oprócz syropu ryżowego. Całość blendujemy na gładki krem. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy do smaku. Smacznego :)