Do góry

Dodatki Przepis na:

Kokosowy krem jaglany

Kokosowy krem jaglany

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 264

Dodano:

Odsłon: 3055

Bardzo lubię kaszę jaglaną. Używam jej często w wielu przepisach, powiedziałabym że można z nią zrobić prawie wszystko ;) od obiadów jednogarnkowych z warzywami czy mięsem, poprzez burgery i pasztety, na deserach i słodkich wypiekach kończąc. Nie mogę zapomnieć oczywiście o mleku jaglanym, które ma swoje stałe miejsce w mojej lodówce. Podawałam już przepisy na kremy jaglane, tym razem będzie on o smaku kokosowym. Krem można użyć do różnego rodzaju ciast, jako smarowidło lub do zrobienia domowych wafli, które polecam jako zdrowe, słodkie przekąski na wynos.

Składniki

  • 1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki śmietany kokosowej (gęstej częsci z puszkowanego mleka kokosowego)
  • 2 łyżki zmielonych migdałów
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka syropu ryżowego (opcjonalnie, jeśli ma być słodsze)
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kokosowy krem jaglany

Przygotowanie

  1. Kaszę dokładnie płuczemy zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Gotujemy z mlekiem, aż wchłonie cały płyn, około 15-20 minut. Odstawiamy do przestygnięcia.

  2. Następnie dodajemy pozostałe składniki oprócz syropu ryżowego. Całość blendujemy na gładki krem. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy do smaku.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń