Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z suszu nieodłącznie kojarzy się z wigilijną wieczerzą. Nie dość, że gasi pragnienie to jeszcze wspomaga trawienie, co przy świątecznym obżarstwie jest bardzo wskazane. Jednak nie każdy przepada za jego specyficznym smakiem. Dlatego polecam wzbogacić kompot o aromatyczne przyprawy i pomarańczę.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 488
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 3783
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 125
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 117
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 488
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 3783
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 125
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 117
Składniki
Owoce suszone umyć, zalać zimną (woda powinna przykryć owoce, około 1,5litra), przegotowaną wodą na 2-3 godziny. Potem zagotować z cynamonem, goździkami, dodając cukier do smaku. Gotować około pół godziny, na średnim ogniu pod przykryciem, aż owoce będą miękkie, a kompot aromatyczny. Po tym czasie dodać sparzoną i pokrojoną w plastry pomarańczę. Garnek z kompotem zdjąć z ognia odstawiać do wystygnięcia. Podawać schłodzony po obfitym posiłku.