Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z suszu nieodłącznie kojarzy się z wigilijną wieczerzą. Nie dość, że gasi pragnienie to jeszcze wspomaga trawienie, co przy świątecznym obżarstwie jest bardzo wskazane. Jednak nie każdy przepada za jego specyficznym smakiem. Dlatego polecam wzbogacić kompot o aromatyczne przyprawy i pomarańczę.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2304
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 794
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 412
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2304
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 794
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 412
Składniki
Owoce suszone umyć, zalać zimną (woda powinna przykryć owoce, około 1,5litra), przegotowaną wodą na 2-3 godziny. Potem zagotować z cynamonem, goździkami, dodając cukier do smaku. Gotować około pół godziny, na średnim ogniu pod przykryciem, aż owoce będą miękkie, a kompot aromatyczny. Po tym czasie dodać sparzoną i pokrojoną w plastry pomarańczę. Garnek z kompotem zdjąć z ognia odstawiać do wystygnięcia. Podawać schłodzony po obfitym posiłku.