Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura z czerwonej cebuli stanowi znakomity dodatek do mięs, domowych wędlin i pasztetów. Można serwować ją również do pizzy, grzanek lub tart. Kluczem do idealnej konfitury jest duszenie jej na wolnym ogniu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 258
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2808
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3548
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28876
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 258
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2808
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3548
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28876
Składniki
Cebulę obierz i potnij na cienkie piórka.
Na patelni lub w garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę i jedną łyżkę cukru, smaż cały czas mieszając.
Gdy cebula zmięknie, wlej wino i ocet balsamiczny, wsyp resztę cukru. Zmniejsz ogień i duś, od czasu do czasu mieszając, do momentu, aż sos wyparuje. Pod sam koniec przypraw solą i pieprzem do smaku.
Gotową konfiturę przełóż do wyparzonych słoiczków i zakręć. Przechowuj w lodówce.