Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura z czerwonej cebuli stanowi znakomity dodatek do mięs, domowych wędlin i pasztetów. Można serwować ją również do pizzy, grzanek lub tart. Kluczem do idealnej konfitury jest duszenie jej na wolnym ogniu.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 277
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3764
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 277
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3764
Składniki
Cebulę obierz i potnij na cienkie piórka.
Na patelni lub w garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę i jedną łyżkę cukru, smaż cały czas mieszając.
Gdy cebula zmięknie, wlej wino i ocet balsamiczny, wsyp resztę cukru. Zmniejsz ogień i duś, od czasu do czasu mieszając, do momentu, aż sos wyparuje. Pod sam koniec przypraw solą i pieprzem do smaku.
Gotową konfiturę przełóż do wyparzonych słoiczków i zakręć. Przechowuj w lodówce.