Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura z czerwonej cebuli stanowi znakomity dodatek do mięs, domowych wędlin i pasztetów. Można serwować ją również do pizzy, grzanek lub tart. Kluczem do idealnej konfitury jest duszenie jej na wolnym ogniu.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 79
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1195
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 196
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 79
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1195
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 196
Składniki
Cebulę obierz i potnij na cienkie piórka.
Na patelni lub w garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę i jedną łyżkę cukru, smaż cały czas mieszając.
Gdy cebula zmięknie, wlej wino i ocet balsamiczny, wsyp resztę cukru. Zmniejsz ogień i duś, od czasu do czasu mieszając, do momentu, aż sos wyparuje. Pod sam koniec przypraw solą i pieprzem do smaku.
Gotową konfiturę przełóż do wyparzonych słoiczków i zakręć. Przechowuj w lodówce.