Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na prosty sposób wykonania koszyczka krok po kroku na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Do drozdzy dodac cukier,wymieszac i wlac do cieplego mleka.
Wymieszac,rozczyn wlac do maki.
Miske przykryc recznikiem i pozostawic na 10 min.
Dodac jajko,sól i zagniesc ciasto za pomoca miksera.
Dodac letnie,rozpuszczone maslo i zagniesc do polaczenia skladników.
Nastepnie przykryc recznikiem i pozostawic w cieplym miejscu do wyrosniecia na ok.1 godzine.
Nastepnie ciasto rozwalkowac na grubosc ok.1 cm
Wyciac 14 pasków na ok.1,5 cm szerokosci.
Miske lub naczynie zaroodporne o srednicy 20 cm owinac folia aluminiowa.
Na mise nakladamy kolejno 8 pasków a nastepnie kolejnych 6 i pleciemy jak koszyk wiklinowy.Na filmiku jest wszystko dokladnie pokazane.
Nastepnie z 2 kawalków ciasta formujemy uchwyt do koszyczka ,warkocz kladziemy na misce z folia aluminiowa.
Nastepnie z 2 walków ciasta formujemy obrecz koszyczka i ukladamy na blaszcze z papierem do pieczenia ,gdzie narysowana jest srednica miski na krórej pieczemy koszyczek.
Wszystkie czesci koszyczka smarujemy zóltkiem rozbeltanym z mlekiem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni góra/dól przez ok.25 min.
Nastepnie zostawiamy do wystudzenia i delikatnie zdejmujemy nasz koszyczek.
Za pomoca wykalaczek mocujemy koszyczek.
Moja propozycja na wigilijny deser...inny,pyszny i luksusowy ;-)
Odsłon: 2216
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 347
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 347
Składniki
Do drozdzy dodac cukier,wymieszac i wlac do cieplego mleka. Wymieszac,rozczyn wlac do maki. Miske przykryc recznikiem i pozostawic na 10 min.
Dodac jajko,sól i zagniesc ciasto za pomoca miksera. Dodac letnie,rozpuszczone maslo i zagniesc do polaczenia skladników. Nastepnie przykryc recznikiem i pozostawic w cieplym miejscu do wyrosniecia na ok.1 godzine.
Nastepnie ciasto rozwalkowac na grubosc ok.1 cm Wyciac 14 pasków na ok.1,5 cm szerokosci. Miske lub naczynie zaroodporne o srednicy 20 cm owinac folia aluminiowa. Na mise nakladamy kolejno 8 pasków a nastepnie kolejnych 6 i pleciemy jak koszyk wiklinowy.Na filmiku jest wszystko dokladnie pokazane. Nastepnie z 2 kawalków ciasta formujemy uchwyt do koszyczka ,warkocz kladziemy na misce z folia aluminiowa. Nastepnie z 2 walków ciasta formujemy obrecz koszyczka i ukladamy na blaszcze z papierem do pieczenia ,gdzie narysowana jest srednica miski na krórej pieczemy koszyczek.
Wszystkie czesci koszyczka smarujemy zóltkiem rozbeltanym z mlekiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni góra/dól przez ok.25 min. Nastepnie zostawiamy do wystudzenia i delikatnie zdejmujemy nasz koszyczek. Za pomoca wykalaczek mocujemy koszyczek.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1807
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 545