Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinii to powszechnie znana potrawa. Warto ją trochę zmienić dodając kilka elementów: plaster pysznego pomidora i odrobinę startego żółtego sera, który pod wpływem ciepła roztapia się na cukiniowym kotlecie.
Cukinię dokładnie myjemy. Jeśli ma twarda skórkę to ją obieramy a jeśli skórka jest miękka zostawiamy ją. Cukinię kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Bułkę tartą mieszamy z solą, pieprzem i mieloną papryką.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Plastry cukinii panierujemy z obu stron w bułce tartej z przyprawami i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu. Opiekamy na złoty kolor z jednej strony i przewracamy na drugą. Na opieczoną stronę kładziemy plaster pomidora i posypujemy starym żółtym serem. Zapiekamy do czasu aż spód cukinii się zrumieni a ser roztopi. Podajemy na ciepło.
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 21
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4428
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2035
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 21
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4428
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2035
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy. Jeśli ma twarda skórkę to ją obieramy a jeśli skórka jest miękka zostawiamy ją. Cukinię kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Bułkę tartą mieszamy z solą, pieprzem i mieloną papryką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Plastry cukinii panierujemy z obu stron w bułce tartej z przyprawami i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu. Opiekamy na złoty kolor z jednej strony i przewracamy na drugą. Na opieczoną stronę kładziemy plaster pomidora i posypujemy starym żółtym serem. Zapiekamy do czasu aż spód cukinii się zrumieni a ser roztopi. Podajemy na ciepło.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Wędzonka wieprzowa.
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Dodatki
Ciapkapusta
Dodatki
Ciasto na pierogi bez dodatku jajka
Wędzonka wieprzowa.
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 129
Kapusta czerwona zasmażana
Urozmaici smak niemal każdej potrawy. Doskonale komponuje się z roladą oraz...
Odsłon: 224