Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinii to powszechnie znana potrawa. Warto ją trochę zmienić dodając kilka elementów: plaster pysznego pomidora i odrobinę startego żółtego sera, który pod wpływem ciepła roztapia się na cukiniowym kotlecie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16819
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16819
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23669
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy. Jeśli ma twarda skórkę to ją obieramy a jeśli skórka jest miękka zostawiamy ją. Cukinię kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Bułkę tartą mieszamy z solą, pieprzem i mieloną papryką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Plastry cukinii panierujemy z obu stron w bułce tartej z przyprawami i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu. Opiekamy na złoty kolor z jednej strony i przewracamy na drugą. Na opieczoną stronę kładziemy plaster pomidora i posypujemy starym żółtym serem. Zapiekamy do czasu aż spód cukinii się zrumieni a ser roztopi. Podajemy na ciepło.