Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinii to powszechnie znana potrawa. Warto ją trochę zmienić dodając kilka elementów: plaster pysznego pomidora i odrobinę startego żółtego sera, który pod wpływem ciepła roztapia się na cukiniowym kotlecie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14033
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14033
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy. Jeśli ma twarda skórkę to ją obieramy a jeśli skórka jest miękka zostawiamy ją. Cukinię kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Bułkę tartą mieszamy z solą, pieprzem i mieloną papryką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Plastry cukinii panierujemy z obu stron w bułce tartej z przyprawami i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu. Opiekamy na złoty kolor z jednej strony i przewracamy na drugą. Na opieczoną stronę kładziemy plaster pomidora i posypujemy starym żółtym serem. Zapiekamy do czasu aż spód cukinii się zrumieni a ser roztopi. Podajemy na ciepło.