Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty krem do biszkoptu na bazie śmietanki kremówki, serka mascarpone i białej czekolady. Prosty, pyszny i niesamowicie uniwersalny. Sprawdzi się do przełożenia tortów czy dekoracji babeczek. Świetnie komponuje się ze świeżymi owocami, żelkami owocowymi oraz galaretką. Dzięki dodatkowi białej czekolady krem jest bardzo stabilny.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15055
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2120
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15055
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2120
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8846
Składniki
Do rondelka przelej słodką śmietankę. Dodaj czekoladę połamaną w kostkę. Składniki podgrzewaj na wolnym ogniu do rozpuszczenia. Rozpuszczoną białą czekoladę ze śmietanką odstaw do wystudzenia, następnie wstaw do lodówki na koło 40 minut do schłodzenia.
Schłodzoną śmietankę z czekoladą przelej do miski, dodaj serek mascarpone. Składniki ubijaj mikserem na najwyższych obrotach do momentu uzyskania sztywnego, puszystego kremu.