Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam angielski krem pomarańczowy. Wykonanie i składniki podobne jak w kremie cytrynowym.(Polecam mój przepis https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-krem-cytrynowy,177230,kucharka-amatorka) Jedynie sok z cytryny należy zamienić na sok z pomarańczy. Krem wykorzystałam do przełożenia ciasteczek.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2303
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5232
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 704
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2303
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5232
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 704
Składniki
W rondelku rozpuścić masło i przestudzić. Po kilku minutach dodać cukier puder, sok z pomarańczy, żółtka i jajka. Starannie wszystko wymieszać trzepaczką do ubijania białek. Dodać umytą i sparzoną skórkę zdjętą z jednej pomarańczy. Rondelek postawić na małym gazie i cały czas mieszać. Krem szybko gęstnieje. Przelać go do szklanego naczynia i przestudzić. Trzeba też usunąć skórkę z pomarańczy.