Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi Drodzy! Pachnące drożdżowe ciasto w połączeniu z soczystym tuńczykiem i kiszoną kapustą. Czy można chcieć czegoś więcej?Mnie to wystarcza w zupełności. Zapraszam do wypróbowania przepisu.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 413
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4485
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 320
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 435
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 413
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4485
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 320
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 435
Składniki
W pierwszej kolejności przygotowujemy ciasto drożdżowe: Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy drożdże, cukier i część mąki. Sporządzamy zaczyn, który następnie odstawiamy do wyrośnięcia. Do dojrzałego zaczynu dodajemy żółtka, jajko, sól i resztę mąki. Ciasto wyrabiamy tak długo, aż będzie odchodzić od ręki, w trakcie dodajemy jeszcze roztopioną margarynę. Gotowe, wyrobione ciasto ponownie zostawiamy do wyrośnięcia.
W tym czasie zabieramy się za farsz rybno- kapuściany: Kapustę drobno siekamy, tuńczyka osączamy z zalewy, cebulę kroimy w kostkę, szklimy na patelni. Następnie wszystkie składniki naszego farszu łączymy ze sobą, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Gdy ciasto podwoiło już swą objętość, delikatnie wykładamy je na stolnicę, wałkujemy i układamy na nim farsz. Całość zwijamy w wałek, zlepiamy boki ciasta.
Kulebiak układamy na blasze, smarujemy rozbełtanym białkiem, posypujemy mieloną papryką,nakłuwamy ciasto w kilku miejscach, aby nie pękało. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około godziny. Smacznego.