Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dodatek do obiadu ;) Po upieczeniu są chrupiące, idealne zarówno do klasycznego schabowego, jak i wszelkiego rodzaju sosów.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4164
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423292
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4164
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423292
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Przeciskamy je przez praskę, dodajemy masło i mleko. Dokładnie mieszamy aż masło się rozpuści. Pozostawiamy do przestudzenia. Podajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki i każdą z nich obtaczamy dokładnie w mące.
Smażymy partiami na głębokim tłuszczu. Ja użyłam do tego frytkownicy ustawionej na temperaturę 180°C. Smażymy kilka minut na złoty kolor. Smacznego ;)