Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dodatek do obiadu ;) Po upieczeniu są chrupiące, idealne zarówno do klasycznego schabowego, jak i wszelkiego rodzaju sosów.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Przeciskamy je przez praskę, dodajemy masło i mleko. Dokładnie mieszamy aż masło się rozpuści. Pozostawiamy do przestudzenia. Podajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki i każdą z nich obtaczamy dokładnie w mące.
Smażymy partiami na głębokim tłuszczu. Ja użyłam do tego frytkownicy ustawionej na temperaturę 180°C. Smażymy kilka minut na złoty kolor. Smacznego ;)