Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , szybkie kulki ziemniaczane podane w zamian ziemniaków. Kulki można przygotować z ziemniaków które pozostały z dnia poprzedniego. Wykorzystujemy je właśnie na takie kulki , które wykorzystamy do obiadu zamiast ziemniaków lub do potraw grillowych.
garnek, miska, praska, łyżka cedzakowa,
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 131
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 157
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 329
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 131
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 157
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 329
Składniki
Ziemniaki po ugotowaniu przecisnąć przez praskę. Dodać jajka i tyle mąki aby ciasto było gęste podobne do ciasta na kluski śląskie, tylko mniej zwarte. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i zmoczonymi w wodzie dłońmi formować małe kulki. Obtoczyć każdą kulkę w bułce tartej i wrzucać na głęboki rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor,( tak jak frytki) co jakiś czas obracając. Wyjmować łyżką cedzakową i układać na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać zamiast ziemniaków.