Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , szybkie kulki ziemniaczane podane w zamian ziemniaków. Kulki można przygotować z ziemniaków które pozostały z dnia poprzedniego. Wykorzystujemy je właśnie na takie kulki , które wykorzystamy do obiadu zamiast ziemniaków lub do potraw grillowych.
garnek, miska, praska, łyżka cedzakowa,
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2567
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 130
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2567
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 130
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Ziemniaki po ugotowaniu przecisnąć przez praskę. Dodać jajka i tyle mąki aby ciasto było gęste podobne do ciasta na kluski śląskie, tylko mniej zwarte. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i zmoczonymi w wodzie dłońmi formować małe kulki. Obtoczyć każdą kulkę w bułce tartej i wrzucać na głęboki rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor,( tak jak frytki) co jakiś czas obracając. Wyjmować łyżką cedzakową i układać na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać zamiast ziemniaków.