Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-06-2008
przedstawiam Wam moje wiosenno-letnie super trio
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5106
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 573
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5106
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 573
Składniki
Piersi kurczaka doprawić solą i pieprzem, usmażyć z obu stron na oleju i wyciągnąć z tłuszczu. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulkę. W osobnym rondlu rozpuścić masło i zrobić na nim zasmażkę z mąki - ale bardzo jasno ją zasmażyć. Dodać wodę i kostkę rosołową - ciągle mieszając , ilość wody zależy od tego jak gęsty chcemy mieć sos.Jak się zagotuje dodajemy musztardę , po kolejnym zagotowaniu śmietanę. Teraz całość wymieszać , doprawić , włożyć do tego mięso i cebulkę i dusić ok.5 minut. Podaję to danie z kalafiorem , który polewam tym wysmienitym sosem. Mam nadzieję , ze zasmakuje wam taki sposób podania kalafioRA.