Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-06-2008
przedstawiam Wam moje wiosenno-letnie super trio
Piersi kurczaka doprawić solą i pieprzem, usmażyć z obu stron na oleju i wyciągnąć z tłuszczu. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulkę. W osobnym rondlu rozpuścić masło i zrobić na nim zasmażkę z mąki - ale bardzo jasno ją zasmażyć. Dodać wodę i kostkę rosołową - ciągle mieszając , ilość wody zależy od tego jak gęsty chcemy mieć sos.Jak się zagotuje dodajemy musztardę , po kolejnym zagotowaniu śmietanę. Teraz całość wymieszać , doprawić , włożyć do tego mięso i cebulkę i dusić ok.5 minut. Podaję to danie z kalafiorem , który polewam tym wysmienitym sosem. Mam nadzieję , ze zasmakuje wam taki sposób podania kalafioRA.
Niezwykle proste, szybkie i bardzo smaczne danie. Jajka w delikatnym s...
Odsłon: 2666
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 125
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 58
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 65
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 111
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 44
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 125
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 58
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 65
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 111
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 44
Składniki
Piersi kurczaka doprawić solą i pieprzem, usmażyć z obu stron na oleju i wyciągnąć z tłuszczu. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulkę. W osobnym rondlu rozpuścić masło i zrobić na nim zasmażkę z mąki - ale bardzo jasno ją zasmażyć. Dodać wodę i kostkę rosołową - ciągle mieszając , ilość wody zależy od tego jak gęsty chcemy mieć sos.Jak się zagotuje dodajemy musztardę , po kolejnym zagotowaniu śmietanę. Teraz całość wymieszać , doprawić , włożyć do tego mięso i cebulkę i dusić ok.5 minut. Podaję to danie z kalafiorem , który polewam tym wysmienitym sosem. Mam nadzieję , ze zasmakuje wam taki sposób podania kalafioRA.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1689
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 514