Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zamarynowane skrzydełka po 24 godzinach możemy piec na grillu lub w piekarniku, jak kto woli. Są idealne w smaku.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254520
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8435
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1538
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254520
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8435
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1538
Składniki
Wykonanie marynaty: Wszystkie składniki umieszczamy w małej miseczce, wlewamy olej i mieszamy. Wymieszaną marynatę odstawiamy na 10-15 minut, żeby składniki ze sobą dobrze się połączyły. Skrzydełka myjemy, czyścimy i smarujemy, wcierając je z każdej strony marynatą. Układamy je w większej misce.
Zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach możemy piec bezpośrednio na grillu lub ułożone na blasze w piekarniku. Upieczone są naprawdę bardzo smaczne. Polecam :)