Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite jak niektóre smaki przywracają nam wspomnienia. Mi kluski lane na mleku przypomniały śniadania z przedszkola. Zupa mleczna dla jednych zmora, a dla innych przyjemny smak dzieciństwa. :) Kluski można przygotować na słodko lub na słono do rosołu.
naczynie z dziubkiem, trzepaczka, rondelek
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 115
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 115
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać mąkę i cukier. Wymieszać dokładnie trzepaczką.
Ciasto przelać do naczynia z dziubkiem. Powoli wlewać ciasto małym strumieniem do gorącego mleka ciągle ostrożnie mieszając. Uważać by nie wlewać ciasta w jedno miejsce. Smacznego! :)