Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite jak niektóre smaki przywracają nam wspomnienia. Mi kluski lane na mleku przypomniały śniadania z przedszkola. Zupa mleczna dla jednych zmora, a dla innych przyjemny smak dzieciństwa. :) Kluski można przygotować na słodko lub na słono do rosołu.
naczynie z dziubkiem, trzepaczka, rondelek
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6858
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 304
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6858
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 304
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać mąkę i cukier. Wymieszać dokładnie trzepaczką.
Ciasto przelać do naczynia z dziubkiem. Powoli wlewać ciasto małym strumieniem do gorącego mleka ciągle ostrożnie mieszając. Uważać by nie wlewać ciasta w jedno miejsce. Smacznego! :)