Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite jak niektóre smaki przywracają nam wspomnienia. Mi kluski lane na mleku przypomniały śniadania z przedszkola. Zupa mleczna dla jednych zmora, a dla innych przyjemny smak dzieciństwa. :) Kluski można przygotować na słodko lub na słono do rosołu.
naczynie z dziubkiem, trzepaczka, rondelek
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9168
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9168
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 72
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać mąkę i cukier. Wymieszać dokładnie trzepaczką.
Ciasto przelać do naczynia z dziubkiem. Powoli wlewać ciasto małym strumieniem do gorącego mleka ciągle ostrożnie mieszając. Uważać by nie wlewać ciasta w jedno miejsce. Smacznego! :)