Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite jak niektóre smaki przywracają nam wspomnienia. Mi kluski lane na mleku przypomniały śniadania z przedszkola. Zupa mleczna dla jednych zmora, a dla innych przyjemny smak dzieciństwa. :) Kluski można przygotować na słodko lub na słono do rosołu.
naczynie z dziubkiem, trzepaczka, rondelek
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2256
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1374
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3538
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1191
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2256
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1374
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3538
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1191
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać mąkę i cukier. Wymieszać dokładnie trzepaczką.
Ciasto przelać do naczynia z dziubkiem. Powoli wlewać ciasto małym strumieniem do gorącego mleka ciągle ostrożnie mieszając. Uważać by nie wlewać ciasta w jedno miejsce. Smacznego! :)