Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite jak niektóre smaki przywracają nam wspomnienia. Mi kluski lane na mleku przypomniały śniadania z przedszkola. Zupa mleczna dla jednych zmora, a dla innych przyjemny smak dzieciństwa. :) Kluski można przygotować na słodko lub na słono do rosołu.
naczynie z dziubkiem, trzepaczka, rondelek
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12842
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12842
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać mąkę i cukier. Wymieszać dokładnie trzepaczką.
Ciasto przelać do naczynia z dziubkiem. Powoli wlewać ciasto małym strumieniem do gorącego mleka ciągle ostrożnie mieszając. Uważać by nie wlewać ciasta w jedno miejsce. Smacznego! :)