Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urodzinowe lizaczki dla dorosłych.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31467
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1414
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31467
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1414
Składniki
Wykonanie: Śliwki nakłuć w kilku miejscach, zalać rumem i pozostawić na kilka godzin. W między czasie przygotować polewę czekoladową: margarynę roztopić z cukrem, dodać śmietaną, kakao i żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach gorącej wody. Śliwki obtaczać w polewie i posypywać dowolną posypką deserową. Nabijać na ozdobne patyczki. Wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki.