Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wypróbowałam, bo bardzo lubię lubczyk dodawać do niektórych potraw. Przepis prosty i szybki a za razem maggi z lubczyku bardzo smaczne.
blender, nóż, naczynie wysokie, słoiczek,
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 433
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2267
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1008
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 433
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2267
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1008
Składniki
Lubczyk myjemy, siekamy nożem (razem z łodygami ). Tak przygotowany lubczyk przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy sól i olej. Całość dokładnie blendujemy na papkę (jak pesto). Gotową maggi przekładamy do słoiczka, wyrównujemy powierzchnię i na wierzch wylewamy trochę oleju, aby przykryć lubczyk. Gotową przyprawę wkładamy do lodówki. Domowe maggi może stać w lodówce do miesiąca.
Maggi z lubczyka gotowe .