Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, kremowy majonez z jaj od kur z wiejskiego chowu, bez sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Naturalnie pyszny.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118368
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8490
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2253
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1592
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118368
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8490
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2253
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1592
Składniki
Do wysokiego naczynia wbijamy jajko, dodajemy musztardę, sól, cukier i ocet. Miksujemy za pomocą blendera, aż składniki się połączą. Ciągle miksując cienkim strumieniem wlewamy olej. Majonez ubijamy unosząc delikatnie blender góra - dół, aby składniki dobrze się połączyły i powstał kremowy majonez. Majonez próbujemy do smaku i ewentualnie doprawiamy solą i białym lub jak wolimy czarnym pieprzem. Domowy majonez przechowujemy w lodówce do 7 dni od przygotowania.