Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam przepis na swojski makaron, ja wiem teraz ludzie są zapracowani, zabiegani i wolą kupny makaron bo szybciej ???? sama często tak robię ale powiem że swój to swój o niebo lepszy smak.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2950
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5335
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1817
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2950
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5335
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1817
Składniki
Do miski dodać mąkę, 2 jajka oraz sól.
Wyrabiając dodać jeszcze jedno jajko.
Dokładnie wyrobić za pomocą ręki.
Ciasto podzielić na dwie części.
Na stolnicę lub stół posypać mąkę położyć jeden kawałek ciasta.
Rozwałkować go na bardzo cienki placek ( tak postąpić z dwoma kawałkami ciasta ).
Zwinąć w rulon.
Kroić nożem grubsze paski.
Wyłożyć na ściereczce aby się nie sklejał.
Do garnka z osoloną wodą gotującą się wrzucić makaron, dodać łyżkę oleju.
Gotować dobre 15 - 20 minut na wolnym ogniu.
Ugotowany przelać na durszlak i za hartować go zimną wodą.
Z tego przepisu wyszło mi 550 g makaronu. Polecam swojski chociaż wiemy co jemy.