Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam przepis na swojski makaron, ja wiem teraz ludzie są zapracowani, zabiegani i wolą kupny makaron bo szybciej ???? sama często tak robię ale powiem że swój to swój o niebo lepszy smak.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3518
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4291
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74344
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3518
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4291
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74344
Składniki
Do miski dodać mąkę, 2 jajka oraz sól.
Wyrabiając dodać jeszcze jedno jajko.
Dokładnie wyrobić za pomocą ręki.
Ciasto podzielić na dwie części.
Na stolnicę lub stół posypać mąkę położyć jeden kawałek ciasta.
Rozwałkować go na bardzo cienki placek ( tak postąpić z dwoma kawałkami ciasta ).
Zwinąć w rulon.
Kroić nożem grubsze paski.
Wyłożyć na ściereczce aby się nie sklejał.
Do garnka z osoloną wodą gotującą się wrzucić makaron, dodać łyżkę oleju.
Gotować dobre 15 - 20 minut na wolnym ogniu.
Ugotowany przelać na durszlak i za hartować go zimną wodą.
Z tego przepisu wyszło mi 550 g makaronu. Polecam swojski chociaż wiemy co jemy.