Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na mały chlebuś pszenny
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki, w mące wykonać dołek wsypać drożdże na drożdże cukier mąkę i odrobinę ciepłej wody resztę wody wlać w koło mąki. Poczekać do wyrośnięcia drożdży a następnie wyrobić ciasto, potem dodać olej i nadal wyrabiać
Wykonane ciasto uformować jako chlebek ponacinać posmarować mlekiem i obsypać dowolnymi nasionami pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
Gotowy chlebek wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 40 minut po upieczeniu wyjąć i studzić na kratce
Upieczony chlebek można zajadać ciepły jak i wystygnięty zawsze to swojski lepszy od kupnego