Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na mały chlebuś pszenny
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki, w mące wykonać dołek wsypać drożdże na drożdże cukier mąkę i odrobinę ciepłej wody resztę wody wlać w koło mąki. Poczekać do wyrośnięcia drożdży a następnie wyrobić ciasto, potem dodać olej i nadal wyrabiać
Wykonane ciasto uformować jako chlebek ponacinać posmarować mlekiem i obsypać dowolnymi nasionami pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
Gotowy chlebek wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 40 minut po upieczeniu wyjąć i studzić na kratce
Upieczony chlebek można zajadać ciepły jak i wystygnięty zawsze to swojski lepszy od kupnego