Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na mały chlebuś pszenny
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 97
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40213
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3330
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 711
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 97
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40213
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3330
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 711
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki, w mące wykonać dołek wsypać drożdże na drożdże cukier mąkę i odrobinę ciepłej wody resztę wody wlać w koło mąki. Poczekać do wyrośnięcia drożdży a następnie wyrobić ciasto, potem dodać olej i nadal wyrabiać
Wykonane ciasto uformować jako chlebek ponacinać posmarować mlekiem i obsypać dowolnymi nasionami pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
Gotowy chlebek wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 40 minut po upieczeniu wyjąć i studzić na kratce
Upieczony chlebek można zajadać ciepły jak i wystygnięty zawsze to swojski lepszy od kupnego