Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 342 Ocena: 3097
Dodano: 30.11.2020
Odsłon: 267
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Marchewki myjemy i ewentualnie obieramy. Gotujemy na parze 5 minut. Dzięki temu lekko zmiękną, ale pozostaną jędrne. Odcedzamy.
Składniki na sos mieszamy.
Na patelni z grubym dnem (najlepiej ceramicznej) podgrzewamy cukier, aż zupełnie się stopi i zmieni kolor na karmelowy. Wlewamy sos, wkładamy jeszcze gorące marchewki i mieszamy. Jeśli marchewki będą zimne, cukier sklei się w grudki i będzie trzeba trochę dłużej podgrzewać, aby znów się roztopił.
Marchewki smażymy kilka minut, aż pozbędziemy się z patelni nadmiaru sosu.
Podajmy od razu na gorąco.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Dolcevita-in-my-kitchen 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie smaki, pycha :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 30 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności, z tajskim przyprawami wszystko świetnie smakuje!2 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 30 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super, uwielbiam takie smaki :)1 Kto głosował? | Odpowiedz