Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karotka w nieco innym wydaniu. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale też samodzielna przekąska. Marchew jest jędrna, lekko twarda i świetnie przyprawiona.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 309
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 75
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 309
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 75
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Marchewki myjemy i ewentualnie obieramy. Gotujemy na parze 5 minut. Dzięki temu lekko zmiękną, ale pozostaną jędrne. Odcedzamy. Składniki na sos mieszamy. Na patelni z grubym dnem (najlepiej ceramicznej) podgrzewamy cukier, aż zupełnie się stopi i zmieni kolor na karmelowy. Wlewamy sos, wkładamy jeszcze gorące marchewki i mieszamy. Jeśli marchewki będą zimne, cukier sklei się w grudki i będzie trzeba trochę dłużej podgrzewać, aby znów się roztopił. Marchewki smażymy kilka minut, aż pozbędziemy się z patelni nadmiaru sosu. Podajmy od razu na gorąco.