Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana marchew jest przepyszna. Jest to słodki dodatek do obiadu. Wspaniale będzie komponować się z mielonymi kotletami i puree ziemniaczanym. Sprawdzi się też jako dodatek do świątecznego śniadania. :)
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1797
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8802
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3159
Polecam.
Odsłon: 1975
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1797
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8802
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3159
Polecam.
Odsłon: 1975
Składniki
Marchew obrać, umyć, pokroić w słupki.
Przygotować karmel. Na suchej patelni rozpuścić cukier. Gdy cukier zacznie się karmelizować, dodać masło i mieszać, dopóki składniki się połączą i zarumienią.
Marchew wrzucić do dużego garnka. Zalać karmelem i bulionem. Dusić pod przykryciem do miękkości marchewki. Następnie zdjąć przykrywkę i trzymać na ogniu do odparowania wody. Przyprawić pieprzem.
Marchew wymieszać ze śmietaną. Ozdobić natką. Smacznego! :)