Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana marchew jest przepyszna. Jest to słodki dodatek do obiadu. Wspaniale będzie komponować się z mielonymi kotletami i puree ziemniaczanym. Sprawdzi się też jako dodatek do świątecznego śniadania. :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6046
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 159
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6046
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 159
Składniki
Marchew obrać, umyć, pokroić w słupki.
Przygotować karmel. Na suchej patelni rozpuścić cukier. Gdy cukier zacznie się karmelizować, dodać masło i mieszać, dopóki składniki się połączą i zarumienią.
Marchew wrzucić do dużego garnka. Zalać karmelem i bulionem. Dusić pod przykryciem do miękkości marchewki. Następnie zdjąć przykrywkę i trzymać na ogniu do odparowania wody. Przyprawić pieprzem.
Marchew wymieszać ze śmietaną. Ozdobić natką. Smacznego! :)