Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana marchew jest przepyszna. Jest to słodki dodatek do obiadu. Wspaniale będzie komponować się z mielonymi kotletami i puree ziemniaczanym. Sprawdzi się też jako dodatek do świątecznego śniadania. :)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2921
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1055
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1129
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 288
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2860
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2921
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1055
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1129
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 288
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2860
Składniki
Marchew obrać, umyć, pokroić w słupki.
Przygotować karmel. Na suchej patelni rozpuścić cukier. Gdy cukier zacznie się karmelizować, dodać masło i mieszać, dopóki składniki się połączą i zarumienią.
Marchew wrzucić do dużego garnka. Zalać karmelem i bulionem. Dusić pod przykryciem do miękkości marchewki. Następnie zdjąć przykrywkę i trzymać na ogniu do odparowania wody. Przyprawić pieprzem.
Marchew wymieszać ze śmietaną. Ozdobić natką. Smacznego! :)