Do góry

Dodatki Przepis na:

Marchewka na ciepło bez dodatku mąki

Marchewka na ciepło bez dodatku mąki

Autor:

Przepisów i artykułów: 979 Ocena: 26727

Dodano:

Odsłon: 8862

Łatwa w wykonaniu, szybka i smaczna propozycja na marchewkę serwowaną na ciepło. Może być dodatkiem do obiadu lub być podawana jako samodzielne danie.

Składniki

  • 0,5 kg marchewki
  • łyżeczka masła
  • sól morska
  • cukier trzcinowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Marchewka na ciepło bez dodatku mąki

Przygotowanie

  1. Marchewkę umyć, pokroić w kostkę, włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby przykrywała pokrojoną marchewkę. Wszystko doprawić solą i odpowiednio posłodzić cukrem trzcinowym.

    Gotować do momentu uzyskania odpowiedniej miękkości marchewki (najlepiej al dente).

  2. Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości do miseczki dodać 2-3 łyżki marchewki, tyle samo wody z garnka i łyżeczkę masła. Wszystko zmiksować za pomocą blendera, a tak powstałą papkę dodać do garnka z odcedzoną marchewką, wymieszać i jeszcze raz zagotować.

    Marchewka gotowa - życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysiaz 24 października 2014 nigdy nie dodaję mąki do marchewki - samo masełko, cukier i sól. Robię tak samo jak Ty :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 22 marca 2014 Pyszny dodatek do obiadu, np. do jajka sadzonego.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń