Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w wykonaniu, szybka i smaczna propozycja na marchewkę serwowaną na ciepło. Może być dodatkiem do obiadu lub być podawana jako samodzielne danie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28954
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 76
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28954
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 76
Składniki
Marchewkę umyć, pokroić w kostkę, włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby przykrywała pokrojoną marchewkę. Wszystko doprawić solą i odpowiednio posłodzić cukrem trzcinowym. Gotować do momentu uzyskania odpowiedniej miękkości marchewki (najlepiej al dente).
Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości do miseczki dodać 2-3 łyżki marchewki, tyle samo wody z garnka i łyżeczkę masła. Wszystko zmiksować za pomocą blendera, a tak powstałą papkę dodać do garnka z odcedzoną marchewką, wymieszać i jeszcze raz zagotować. Marchewka gotowa - życzę smacznego!