Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27459
Dodano: 22.03.2014
Odsłon: 9366
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Marchewkę umyć, pokroić w kostkę, włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby przykrywała pokrojoną marchewkę. Wszystko doprawić solą i odpowiednio posłodzić cukrem trzcinowym.
Gotować do momentu uzyskania odpowiedniej miękkości marchewki (najlepiej al dente).
Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości do miseczki dodać 2-3 łyżki marchewki, tyle samo wody z garnka i łyżeczkę masła. Wszystko zmiksować za pomocą blendera, a tak powstałą papkę dodać do garnka z odcedzoną marchewką, wymieszać i jeszcze raz zagotować.
Marchewka gotowa - życzę smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

marysiaz 24 października 2014Zgłoś do usunięcia
nigdy nie dodaję mąki do marchewki - samo masełko, cukier i sól. Robię tak samo jak Ty :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 22 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszny dodatek do obiadu, np. do jajka sadzonego.2 Kto głosował? | Odpowiedz