Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w wykonaniu, szybka i smaczna propozycja na marchewkę serwowaną na ciepło. Może być dodatkiem do obiadu lub być podawana jako samodzielne danie.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2921
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1055
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1129
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 288
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2860
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2921
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1055
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1129
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 288
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2860
Składniki
Marchewkę umyć, pokroić w kostkę, włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby przykrywała pokrojoną marchewkę. Wszystko doprawić solą i odpowiednio posłodzić cukrem trzcinowym. Gotować do momentu uzyskania odpowiedniej miękkości marchewki (najlepiej al dente).
Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości do miseczki dodać 2-3 łyżki marchewki, tyle samo wody z garnka i łyżeczkę masła. Wszystko zmiksować za pomocą blendera, a tak powstałą papkę dodać do garnka z odcedzoną marchewką, wymieszać i jeszcze raz zagotować. Marchewka gotowa - życzę smacznego!