Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w wykonaniu, szybka i smaczna propozycja na marchewkę serwowaną na ciepło. Może być dodatkiem do obiadu lub być podawana jako samodzielne danie.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 164
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1722
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 329
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 164
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1722
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 329
Składniki
Marchewkę umyć, pokroić w kostkę, włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby przykrywała pokrojoną marchewkę. Wszystko doprawić solą i odpowiednio posłodzić cukrem trzcinowym. Gotować do momentu uzyskania odpowiedniej miękkości marchewki (najlepiej al dente).
Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości do miseczki dodać 2-3 łyżki marchewki, tyle samo wody z garnka i łyżeczkę masła. Wszystko zmiksować za pomocą blendera, a tak powstałą papkę dodać do garnka z odcedzoną marchewką, wymieszać i jeszcze raz zagotować. Marchewka gotowa - życzę smacznego!