Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest zaskakująco smaczne. Najbardziej smakuje, gdy marchewki są ciepłe.
patelnia, garnek
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 204
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6308
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 204
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6308
Składniki
1. Marchewkę umyć, obrać. 2. Zagotować wodę, osolić i rozpuścić w niej dwie łyżki masła. Gotować marchewkę aż do miękkości. 3. W międzyczasie pokroić w kostkę boczek, jabłko i cebulę. 4. Usmażyć boczek na suchej patelni nie mieszając. Podlać troszkę oliwą z oliwek lub olejem. Dodać jabłko i cebulę. Smażyć przez kilka minut. Dodać sok z cytryny, szczyptę soli, cukru i pieprzu - wymieszać. 5. Na oddzielnej patelni uprażyć płatki migdałów, dodać do sosu. Ułożyć na talerzu i gotowe! Wspaniale nada się do tego dania młoda marchewka z koprem.
Smacznego! :)