Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest zaskakująco smaczne. Najbardziej smakuje, gdy marchewki są ciepłe.
patelnia, garnek
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 146
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 244
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 146
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 244
Składniki
1. Marchewkę umyć, obrać. 2. Zagotować wodę, osolić i rozpuścić w niej dwie łyżki masła. Gotować marchewkę aż do miękkości. 3. W międzyczasie pokroić w kostkę boczek, jabłko i cebulę. 4. Usmażyć boczek na suchej patelni nie mieszając. Podlać troszkę oliwą z oliwek lub olejem. Dodać jabłko i cebulę. Smażyć przez kilka minut. Dodać sok z cytryny, szczyptę soli, cukru i pieprzu - wymieszać. 5. Na oddzielnej patelni uprażyć płatki migdałów, dodać do sosu. Ułożyć na talerzu i gotowe! Wspaniale nada się do tego dania młoda marchewka z koprem.
Smacznego! :)