Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest zaskakująco smaczne. Najbardziej smakuje, gdy marchewki są ciepłe.
patelnia, garnek
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 313
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3808
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 313
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3808
Składniki
1. Marchewkę umyć, obrać. 2. Zagotować wodę, osolić i rozpuścić w niej dwie łyżki masła. Gotować marchewkę aż do miękkości. 3. W międzyczasie pokroić w kostkę boczek, jabłko i cebulę. 4. Usmażyć boczek na suchej patelni nie mieszając. Podlać troszkę oliwą z oliwek lub olejem. Dodać jabłko i cebulę. Smażyć przez kilka minut. Dodać sok z cytryny, szczyptę soli, cukru i pieprzu - wymieszać. 5. Na oddzielnej patelni uprażyć płatki migdałów, dodać do sosu. Ułożyć na talerzu i gotowe! Wspaniale nada się do tego dania młoda marchewka z koprem.
Smacznego! :)