Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest zaskakująco smaczne. Najbardziej smakuje, gdy marchewki są ciepłe.
patelnia, garnek
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 113
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 836
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 113
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 836
Składniki
1. Marchewkę umyć, obrać. 2. Zagotować wodę, osolić i rozpuścić w niej dwie łyżki masła. Gotować marchewkę aż do miękkości. 3. W międzyczasie pokroić w kostkę boczek, jabłko i cebulę. 4. Usmażyć boczek na suchej patelni nie mieszając. Podlać troszkę oliwą z oliwek lub olejem. Dodać jabłko i cebulę. Smażyć przez kilka minut. Dodać sok z cytryny, szczyptę soli, cukru i pieprzu - wymieszać. 5. Na oddzielnej patelni uprażyć płatki migdałów, dodać do sosu. Ułożyć na talerzu i gotowe! Wspaniale nada się do tego dania młoda marchewka z koprem.
Smacznego! :)