Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczny dodatek do obiadu. Jest to marchewka z groszkiem połączona z delikatną zasmażką. Podana do frytek i jajek w koszulce smakuje wybornie.
garnek, sitko, łyżka, patelnia,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Marchewkę z groszkiem wkładamy do garnka zalewamy wodą , solimy i gotujemy około 15 minut (od momentu zagotowania). Następnie odcedzamy na sicie i ponownie wkładamy do garnka. Masło rozpuszczamy na rozgrzanej patelni dodajemy mąkę tyle by zasmażka była płynna i podsmażamy mieszając na złoty kolor. Do marchewki dodajemy sól i pieprz do smaku oraz przygotowaną zasmażkę i mieszamy do połączenia składników. Podajemy gorące jako dodatek do obiadu.
Przygotowanie.
Danie gotowe do podania.