Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka z groszkiem na ciepło do obiadu
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1005
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 44
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1347
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 407
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6250
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1005
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 44
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1347
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 407
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6250
Składniki
- Do garnka wsypujemy marchewkę z groszkiem całość zalewamy zagotowaną wcześniej wodą.( Wody nalewamy tylko tyle aby przykryć warzywa.) - Gotujemy w lekko posolonej wodzie około 15 minut do miękkości warzyw. - Na patelni roztapiamy masło i dosypujemy mąkę cały czas mieszając. Po około minucie zdejmujemy z gazu. - Przygotowaną zasmażkę dodajemy pod koniec gotowania warzyw cały czas mieszając tak by nie powstały grudki. Doprawiamy solą, pieprzem ewentualnie odrobiną cukru.