Do góry

Dodatki Przepis na:

Marchewka z groszkiem na ciepło do obiadu

Marchewka z groszkiem na ciepło do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 8310

Dodano:

Odsłon: 3763

Marchewka z groszkiem na ciepło do obiadu

Składniki

  • 250 g mrożonej marchewki z groszkiem
  • łyżka masła
  • kopiasta łyżka mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • opcjonalnie odrobina cukru
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. - Do garnka wsypujemy marchewkę z groszkiem całość zalewamy zagotowaną wcześniej wodą.( Wody nalewamy tylko tyle aby przykryć warzywa.)

    - Gotujemy w lekko posolonej wodzie około 15 minut do miękkości warzyw.

    - Na patelni roztapiamy masło i dosypujemy mąkę cały czas mieszając. Po około minucie zdejmujemy z gazu.

    - Przygotowaną zasmażkę dodajemy pod koniec gotowania warzyw cały czas mieszając tak by nie powstały grudki. Doprawiamy solą, pieprzem ewentualnie odrobiną cukru.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 lutego 2018 Marchewka z groszkiem zawsze miodzio :)
Idealny dodatek do mięsa, choć czasem podjada się też samą ;)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń