Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka zasmażana, duszona na maśle z dodatkiem bułki tartej to świetny i bardzo smaczny dodatek na ciepło do obiadu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10044
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2683
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1820
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 685
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3916
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10044
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2683
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1820
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 685
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3916
Składniki
Marchewki obrałam, opłukałam a następnie starłam na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Na patelni roztopiłam łyżkę masła i wrzuciłam startą marchewkę. Smażyłam marchewkę kilka minut mieszając co jakiś czas aby się równomiernie przyrumieniła. Następnie podlałam ją odrobiną wody, przykryłam i dusiłam do miękkości. Woda powinna całkowicie odparować, ale należy uważać aby marchewki nie przypalić bo przejdzie zapachem spalenizny i nie będzie dobra. Gdy marchewka była miękka (ale nie może się rozpadać) doprawiłam ją solą i pieprzem i wsypałam bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszałam i podsmażyłam jeszcze około minuty. Taką marchewkę podałam jako dodatek warzywny do duszonego mięsa. Podając ją w większej ilości można zastąpić zarówno surówkę jak i ziemniaki czy ryż. Marchewka jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu więc gorąco polecam. Z podanych składników wychodzą 2-3 porcje marchewki.