Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki marynowane często wykorzystuje się do różnych sałatek, ale również podaje się je jako dodatek do obiadu, dlaczego więc nie przygotować by ich samemu?
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Oczyszczone i umyte pieczarki wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą, tak aby pokryła pieczarki, solimy i gotujemy ok. 5 minut od momentu zagotowania. Marchewki i cebulę obieramy, marchew kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Składniki zalewy zagotowujemy. Odsączone pieczarki razem z pokrojoną cebulą, marchewką, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i gorczycą umieszczamy w słoikach, zalewamy gorącą zalewą i pasteryzujemy 25 minut. Przechowujemy w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.