Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki marynowane często wykorzystuje się do różnych sałatek, ale również podaje się je jako dodatek do obiadu, dlaczego więc nie przygotować by ich samemu?
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 112
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 68
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 112
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 68
Składniki
Oczyszczone i umyte pieczarki wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą, tak aby pokryła pieczarki, solimy i gotujemy ok. 5 minut od momentu zagotowania. Marchewki i cebulę obieramy, marchew kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Składniki zalewy zagotowujemy. Odsączone pieczarki razem z pokrojoną cebulą, marchewką, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i gorczycą umieszczamy w słoikach, zalewamy gorącą zalewą i pasteryzujemy 25 minut. Przechowujemy w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.