Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki marynowane często wykorzystuje się do różnych sałatek, ale również podaje się je jako dodatek do obiadu, dlaczego więc nie przygotować by ich samemu?
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12526
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5712
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12526
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5712
Składniki
Oczyszczone i umyte pieczarki wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą, tak aby pokryła pieczarki, solimy i gotujemy ok. 5 minut od momentu zagotowania. Marchewki i cebulę obieramy, marchew kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Składniki zalewy zagotowujemy. Odsączone pieczarki razem z pokrojoną cebulą, marchewką, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i gorczycą umieszczamy w słoikach, zalewamy gorącą zalewą i pasteryzujemy 25 minut. Przechowujemy w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.