Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest trudno zrobić takie ozdoby. To fajna zabawa z dziećmi.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12841
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12841
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Składniki
Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Dodać glukozę i wymieszać. Dodawać stopniowo cukier puder i wyrabiać jak ciasto. Włożyć do woreczka foliowego, żeby masa nie obsychała. Odcinać po kawałku. Wałkować i wycinać np. kwiatki, listki przy pomocy foremek. Szczyptę barwnika zalać niewielka ilością wody. Przy pomocy pędzelka malować kwiatki, listki. Obsuszyć. Żeby zrobić żonkile wystarczy foremka gwiazdka. Ramiona gwiazdki trzeba ponagniatać np. ołówkiem. Środek kwiatka, to ,, czapeczka,, na ołówku.