Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest trudno zrobić takie ozdoby. To fajna zabawa z dziećmi.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13561
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 912
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13561
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 912
Składniki
Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Dodać glukozę i wymieszać. Dodawać stopniowo cukier puder i wyrabiać jak ciasto. Włożyć do woreczka foliowego, żeby masa nie obsychała. Odcinać po kawałku. Wałkować i wycinać np. kwiatki, listki przy pomocy foremek. Szczyptę barwnika zalać niewielka ilością wody. Przy pomocy pędzelka malować kwiatki, listki. Obsuszyć. Żeby zrobić żonkile wystarczy foremka gwiazdka. Ramiona gwiazdki trzeba ponagniatać np. ołówkiem. Środek kwiatka, to ,, czapeczka,, na ołówku.