Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, aromatyczne, zdrowe i pełne nienasyconych kwasów tłuszczowych masełko, które świetnie zastąpi tradycyjne masło. Dodatkowo masełko słonecznikowe świetnie wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego dzięki zawartości witaminy E oraz witamin z grupy B. Masełko doskonałe będzie także dla osób z niedoborem magnezu oraz osób żyjących w stresie.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4570
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1308
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34330
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 617
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4570
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1308
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34330
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 617
Składniki
Ziarna słonecznika prażymy na patelni i studzimy.
Następnie do rozdrabniacza dodajemy uprażony wcześniej słonecznik, 4 łyżki oleju z nasion słonecznika*, około 11 łyżek wody, czosnek, cukier brzozowy oraz sól. Wszystko miksujemy na gładką masę. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pierzem. * Do przyrządzenia masełka równie dobrze nada się olej lniany lub dobry, tłoczony na zimno olej rzepakowy.
Gotowe masełko przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)