Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, aromatyczne, zdrowe i pełne nienasyconych kwasów tłuszczowych masełko, które świetnie zastąpi tradycyjne masło. Dodatkowo masełko słonecznikowe świetnie wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego dzięki zawartości witaminy E oraz witamin z grupy B. Masełko doskonałe będzie także dla osób z niedoborem magnezu oraz osób żyjących w stresie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 316
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1100
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4127
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 316
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1100
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4127
Składniki
Ziarna słonecznika prażymy na patelni i studzimy.
Następnie do rozdrabniacza dodajemy uprażony wcześniej słonecznik, 4 łyżki oleju z nasion słonecznika*, około 11 łyżek wody, czosnek, cukier brzozowy oraz sól. Wszystko miksujemy na gładką masę. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pierzem. * Do przyrządzenia masełka równie dobrze nada się olej lniany lub dobry, tłoczony na zimno olej rzepakowy.
Gotowe masełko przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)