Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, aromatyczne, zdrowe i pełne nienasyconych kwasów tłuszczowych masełko, które świetnie zastąpi tradycyjne masło. Dodatkowo masełko słonecznikowe świetnie wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego dzięki zawartości witaminy E oraz witamin z grupy B. Masełko doskonałe będzie także dla osób z niedoborem magnezu oraz osób żyjących w stresie.
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 124
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 74
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 184
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 325
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 124
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 74
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 184
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 325
Składniki
Ziarna słonecznika prażymy na patelni i studzimy.
Następnie do rozdrabniacza dodajemy uprażony wcześniej słonecznik, 4 łyżki oleju z nasion słonecznika*, około 11 łyżek wody, czosnek, cukier brzozowy oraz sól. Wszystko miksujemy na gładką masę. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pierzem. * Do przyrządzenia masełka równie dobrze nada się olej lniany lub dobry, tłoczony na zimno olej rzepakowy.
Gotowe masełko przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)