Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, aromatyczne, zdrowe i pełne nienasyconych kwasów tłuszczowych masełko, które świetnie zastąpi tradycyjne masło. Dodatkowo masełko słonecznikowe świetnie wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego dzięki zawartości witaminy E oraz witamin z grupy B. Masełko doskonałe będzie także dla osób z niedoborem magnezu oraz osób żyjących w stresie.
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7035
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6091
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1800
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7035
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6091
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1800
Składniki
Ziarna słonecznika prażymy na patelni i studzimy.
Następnie do rozdrabniacza dodajemy uprażony wcześniej słonecznik, 4 łyżki oleju z nasion słonecznika*, około 11 łyżek wody, czosnek, cukier brzozowy oraz sól. Wszystko miksujemy na gładką masę. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pierzem. * Do przyrządzenia masełka równie dobrze nada się olej lniany lub dobry, tłoczony na zimno olej rzepakowy.
Gotowe masełko przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)