Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, aromatyczne, zdrowe i pełne nienasyconych kwasów tłuszczowych masełko, które świetnie zastąpi tradycyjne masło. Dodatkowo masełko słonecznikowe świetnie wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego dzięki zawartości witaminy E oraz witamin z grupy B. Masełko doskonałe będzie także dla osób z niedoborem magnezu oraz osób żyjących w stresie.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35995
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1307
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35995
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1307
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
        
        
                Składniki
Ziarna słonecznika prażymy na patelni i studzimy.
Następnie do rozdrabniacza dodajemy uprażony wcześniej słonecznik, 4 łyżki oleju z nasion słonecznika*, około 11 łyżek wody, czosnek, cukier brzozowy oraz sól. Wszystko miksujemy na gładką masę. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pierzem. * Do przyrządzenia masełka równie dobrze nada się olej lniany lub dobry, tłoczony na zimno olej rzepakowy.
Gotowe masełko przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)