Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło czosnkowe z podagrycznikiem. Przygotowałam je do prostych podpłomyków, które pewnie opiszę kiedyś osobno. Okazało się, że to bardzo smaczne zestawienie – takie masełko do podpłomyków, tostów i grzanek, mniam.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16607
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16607
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Składniki
Bardzo drobno posiekaj podagrycznik. Jeśli to możliwe, użyj do tego celu dowolnego rozdrabniacza. Podczas rozdrabniania/miksowania dodaj płatki migdałów.
Miękkie masło przełóż do miseczki, dodaj nieco oliwy. Rozgniataj widelcem, starając się rozetrzeć masło jak najdokładniej.
Obierz i rozgnieć czosnek, dodaj do tłuszczu. dosyp szczyptę nierafinowanej soli.
Do miseczki dodaj jeszcze posiekaną nać podagrycznika wraz z płatkami migdałowymi. Migdały możesz zastąpić pestkami słonecznika, też będzie zdrowo i smacznie. Wymieszaj i utrzyj wszystko jak najdokładniej.
Gotowe masło czosnkowe z podagrycznikiem pasuje do wielu dań. Na przykład do świeżego chleba, do grzanek, do ugotowanych ziemniaków, do placków, a także do okraszenia kaszy itp. Ja podałam je do podpłomyków orkiszowych, które upiekłam na suchej patelni. To takie cienkie, szybkie pieczywo, które przygotowuję czasem w przypadku braku chleba w domu. A masło ziołowe wspaniale uzupełnia smak domowych podpłomyków. Smacznego!