Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło czosnkowe z podagrycznikiem. Przygotowałam je do prostych podpłomyków, które pewnie opiszę kiedyś osobno. Okazało się, że to bardzo smaczne zestawienie – takie masełko do podpłomyków, tostów i grzanek, mniam.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11205
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 342
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 389
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11205
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 342
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 389
Składniki
Bardzo drobno posiekaj podagrycznik. Jeśli to możliwe, użyj do tego celu dowolnego rozdrabniacza. Podczas rozdrabniania/miksowania dodaj płatki migdałów.
Miękkie masło przełóż do miseczki, dodaj nieco oliwy. Rozgniataj widelcem, starając się rozetrzeć masło jak najdokładniej.
Obierz i rozgnieć czosnek, dodaj do tłuszczu. dosyp szczyptę nierafinowanej soli.
Do miseczki dodaj jeszcze posiekaną nać podagrycznika wraz z płatkami migdałowymi. Migdały możesz zastąpić pestkami słonecznika, też będzie zdrowo i smacznie. Wymieszaj i utrzyj wszystko jak najdokładniej.
Gotowe masło czosnkowe z podagrycznikiem pasuje do wielu dań. Na przykład do świeżego chleba, do grzanek, do ugotowanych ziemniaków, do placków, a także do okraszenia kaszy itp. Ja podałam je do podpłomyków orkiszowych, które upiekłam na suchej patelni. To takie cienkie, szybkie pieczywo, które przygotowuję czasem w przypadku braku chleba w domu. A masło ziołowe wspaniale uzupełnia smak domowych podpłomyków. Smacznego!