Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczniaki, grzyby leśne lub azjatyckie. Przepis może być dodatkiem do ziemniaków gniecionych, pieczonych, makaronu, ryżu. Chili dodajemy do grzybów, by dać trochę wyrazu, tym razem chili świeże nie było aż tak mocne jak czerwone, ogólnie smak super.
Nóż i deska do krojenia, patelnia, tarka do warzyw, łyżka, łyżeczka
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 312
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3698
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 312
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3698
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Składniki
Grzyby kroimy w grube plastry, jeśli nie są pokrojone i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy aż wysmażyć się prawie całkowicie sok. Dodajemy łyżeczkę czosnku ze słoika.
Z chili wyrażamy gniazdo i kroimy najpierw w słupki, a potem poprzecznie w kostkę i dodajemy do grzybów.
Dodajemy śmietankę, posiekany majeranek i pieprz, mieszamy. Dodajemy żółty starty na tarce ser i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Podajemy z ryżem, makaronem lub ziemniakami.