Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczniaki, grzyby leśne lub azjatyckie. Przepis może być dodatkiem do ziemniaków gniecionych, pieczonych, makaronu, ryżu. Chili dodajemy do grzybów, by dać trochę wyrazu, tym razem chili świeże nie było aż tak mocne jak czerwone, ogólnie smak super.
Nóż i deska do krojenia, patelnia, tarka do warzyw, łyżka, łyżeczka
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Grzyby kroimy w grube plastry, jeśli nie są pokrojone i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy aż wysmażyć się prawie całkowicie sok. Dodajemy łyżeczkę czosnku ze słoika.
Z chili wyrażamy gniazdo i kroimy najpierw w słupki, a potem poprzecznie w kostkę i dodajemy do grzybów.
Dodajemy śmietankę, posiekany majeranek i pieprz, mieszamy. Dodajemy żółty starty na tarce ser i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Podajemy z ryżem, makaronem lub ziemniakami.