Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczniaki, grzyby leśne lub azjatyckie. Przepis może być dodatkiem do ziemniaków gniecionych, pieczonych, makaronu, ryżu. Chili dodajemy do grzybów, by dać trochę wyrazu, tym razem chili świeże nie było aż tak mocne jak czerwone, ogólnie smak super.
Nóż i deska do krojenia, patelnia, tarka do warzyw, łyżka, łyżeczka
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2325
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4937
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 123
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2325
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4937
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 123
Składniki
Grzyby kroimy w grube plastry, jeśli nie są pokrojone i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy aż wysmażyć się prawie całkowicie sok. Dodajemy łyżeczkę czosnku ze słoika.
Z chili wyrażamy gniazdo i kroimy najpierw w słupki, a potem poprzecznie w kostkę i dodajemy do grzybów.
Dodajemy śmietankę, posiekany majeranek i pieprz, mieszamy. Dodajemy żółty starty na tarce ser i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Podajemy z ryżem, makaronem lub ziemniakami.