Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na dodatek do obiadu. Szczególnie polecam do smażonego mięsa. Wówczas smażymy groszek na tłuszczu ze smażenia.
Garnek, patelnia, łyżka cedzakowa, łyżka drewniana
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Składniki
Z kalafiorków odcinamy za długą łodygę. Zostawiamy liście naokoło. Można je jeść i dodają uroku potrawie. Gotujemy kalafiorki jak normalny kalafior tylko krócej. Do wody dodajemy trochę soli i gałki muszkatołowej
Groszek cukrowy smażymy na gorącym tłuszczu nie dłużej niż 4-5 minut.
Kalafiorki wyjmujemy z wody i układamy na warstwie groszku w salaterce lub półmisku.