Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na dodatek do obiadu. Szczególnie polecam do smażonego mięsa. Wówczas smażymy groszek na tłuszczu ze smażenia.
Garnek, patelnia, łyżka cedzakowa, łyżka drewniana
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10491
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5496
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 710
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10491
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5496
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 710
Składniki
Z kalafiorków odcinamy za długą łodygę. Zostawiamy liście naokoło. Można je jeść i dodają uroku potrawie. Gotujemy kalafiorki jak normalny kalafior tylko krócej. Do wody dodajemy trochę soli i gałki muszkatołowej
Groszek cukrowy smażymy na gorącym tłuszczu nie dłużej niż 4-5 minut.
Kalafiorki wyjmujemy z wody i układamy na warstwie groszku w salaterce lub półmisku.