Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na dodatek do obiadu. Szczególnie polecam do smażonego mięsa. Wówczas smażymy groszek na tłuszczu ze smażenia.
Garnek, patelnia, łyżka cedzakowa, łyżka drewniana
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15929
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15929
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Składniki
Z kalafiorków odcinamy za długą łodygę. Zostawiamy liście naokoło. Można je jeść i dodają uroku potrawie. Gotujemy kalafiorki jak normalny kalafior tylko krócej. Do wody dodajemy trochę soli i gałki muszkatołowej
Groszek cukrowy smażymy na gorącym tłuszczu nie dłużej niż 4-5 minut.
Kalafiorki wyjmujemy z wody i układamy na warstwie groszku w salaterce lub półmisku.