Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na dodatek do obiadu. Szczególnie polecam do smażonego mięsa. Wówczas smażymy groszek na tłuszczu ze smażenia.
Garnek, patelnia, łyżka cedzakowa, łyżka drewniana
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 740
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 110
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 136
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 740
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 110
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 136
Składniki
Z kalafiorków odcinamy za długą łodygę. Zostawiamy liście naokoło. Można je jeść i dodają uroku potrawie. Gotujemy kalafiorki jak normalny kalafior tylko krócej. Do wody dodajemy trochę soli i gałki muszkatołowej
Groszek cukrowy smażymy na gorącym tłuszczu nie dłużej niż 4-5 minut.
Kalafiorki wyjmujemy z wody i układamy na warstwie groszku w salaterce lub półmisku.