Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój najlepszy i najprostszy przepis na młodą kapustę:) Lekko kwaśna /bo z dodatkiem octu/, słodka /bo z dodatkiem cukru/ i okraszona smalcem. Tak robiła moja Mama - ten smak kojarzy mi się z domem rodzinnym:)
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych...
Odsłon: 63
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 564
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych...
Odsłon: 63
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 564
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i szatkujemy. Możemy kapustę pokroić nieco grubiej niż tradycyjnie i skroić głąb - młoda kapusta cała jest pyszna i szybko zmięknie w czasie gotowania. Poszatkowaną kapustę wkładamy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy smalec, sól, pieprz ocet i cukier i gotujemy do miękkości na małym ogniu kilka razy mieszając /by równo się ugotowała/. *Przypraw i octu dodajemy według własnych smaków. *Możemy użyć octu spirytusowego /tradycyjnego/ lub jabłkowego /albo innego owocowego/. Kapustę możemy też zakwasić sokiem z cytryny.